Undgå røde knopper på halsen når du barberer dig

Røde knopper og udslæt på halsen der klør og ser grimt ud. Lyder det bekendt? Hvis det gør så er du ikke alene, rigtig mange har store problemer med at få barberet sig på halsen uden at få udslæt og knopper. Det skyldes flere ting og sikkert nogle som du ikke lige har tænkt over. Skæghårene på halsen er kraftige og vokser i alle mulige retninger og hvis du samtidig bruger en sløv billig barberskraber fra Netto eller et gammelt Gillette blad, så skal det næsten gå galt. Her får du et par gode tips til hvordan du får en god barbering uden knopper på halsen:

Barber dig med hårenes retning og pres ikke for hårdt

Barberer du dig ordentlig og altid i skæghårenes retning? Der er mange der barberer sig modsat skæghårenes retning fordi det er hurtigere og umiddelbart virker til at være mere effektivt. Men det er det værste du kan gøre hvis du vil undgå irritation. Når du barberer dig modsat skægretningen så river du nærmest hårene ud, især hvis du bruger et sløvt blad. Barber dig altid med hårenes gro retning første gang og hvis du ikke bliver glat nok med en omgang så tag en omgang mere hvor du barberer dig på tværs IKKE modsat.

Det gør du måske allerede og det giver dig ingen problemer på kinderne og hagen. Problemet er at dit skæg på halsen ofte vokser i alle mulige retninger. Det kan vokse opad, nedad og til siden. Det kan være tykkere nogle steder end andre. Hvis du ofte får røde knopper helt nederst på halsen, som jeg gjorde, så lad dit skæg gro ud nogle dage indtil du har et begyndende fuldskæg. Se så grundigt efter hvilken retning dit skæg gror på halsen. Du vil nok opdage at det ikke er ensartet over det hele. Når du så næste gang skal barbere dig, så husk at gå med hårene og ikke imod og barber din hals i etaper og ikke oppefra og ned i et strøg.

Et andet kendt problem der hænger sammen med sløve blade er at presse alt for hårdt. Bruger du et skarpt blad skal du slet ikke bruge kræfter men bare lade bladet løbe let over huden. Det er nemmere at barbere sig sådan med en traditionel barberskraber.

Brug en skarp gammeldags barberskraber med en god barbersæbe eller creme

r89Gillette og andres multibladede høvle er meget dyre. Selv om de virker ret godt når de er helt nye, så tror jeg at den høje pris gør at mange bruger dem længere end de egentlig holder – og de holder nok kun maks 3-4 barberinger. Efter det bliver de sløve. Værre er det hvis du i forsøg på at spare penge køber de billige engangsskrabere i supermarkedet. De er aldrig skarpe og er sløve fra de bliver lavet.

Det er dumt at bruge et sløvt blad, fordi det ikke skærer skægget over, men river dem ud ved roden. Det giver irritation og røde knopper.

Invester i stedet for i en gammeldags barberskraber som du kan læse meget mere om her på siden. Alene de penge du sparer hver måned vil gøre at du aldrig føler dig fristet til at bruge et sløvt blad. Et blad til en gammeldags skraber holder 5-7 barberinger og kan koste helt ned til 2 kr pr. blad. Det er en af de slet skjulte hemmeligheder, nemlig at det slet ikke behøver at koste meget at få en god barbering. Blade til en gammeldags skraber er rigtig skarpe og med lidt træning behøver du ikke bekymre dig om at skære dig.

Samtidig kan du også investere i en barberkost og en god barbercreme. Dyp kosten i vand og lad den dryppe af. Tag en smule barbercreme og pisk det op til skum i en skål. Det tager 2 minutter. Påfør så skummet med din kost, der ud over at få skummet på dit ansigt også løfter dine hår og fjerne død hud, alt sammen noget der gør at du undgår røde knopper. Det er ikke dyrt eller svært at barbere dig med en traditionel skraber og du har tjent den ind på et par måneder.

Barber dig efter du har været i bad og brug koldt vand og after shave

Har du nogensinde lagt mærke til at dit skæg er meget blødere lige efter du har været i bad? Det gør også at det er meget nemmere at få has på det genstridige skæg på halsen efter du har været under bruseren. Først i bad, så på med skum, gerne fra din barberkost og når du er færdig husk at vaske med koldt vand der lukker porerne. Til sidst kan du komme en aftershave på med Aloe Vera eller lignende. Er du særlig hårdt ramt kan du også bruge en cortison creme som du kan få på apoteket eller på recept.

Rengøring er vigtig

Det er også bakterier der giver de røde knopper. Hvis du vil være sikker på at undgå dem, så hold dit barbergrej hygiejnisk rent. Del aldrig din skraber, det er sådan at bakterier især bliver spredt, den såkaldte ’skæg pest’. Hvis du bruger dit blad flere gange, så husk at skylle det af med koldt vand bagefter. Det er ikke nødvendigt med at afspritte dem, så længe de bliver skiftet ud med jævne mellemrum, men på den anden side skader det heller ikke. Det samme gælder i øvrigt håndklæder som kan overføre mange bakterier hvis de ikke er rene.

Sådan undgår du altså nemmest de forhadte røde knopper. Har du ikke allerede en god barberskraber så overvej om du ikke skulle købe en. Det koster ikke alverden.

Redaktør på siden og stor fan af wet shaving. Har barberet mig med gammeldags barberskraber siden jeg lånte min bedstefars Safety Razor som helt ung.
Ingen Kommentarer

    Leave a reply