Skil dig ud fra mængden som hipster

hipster

Mode er et fænomen, der kan være svært at definere. Mange stræber efter at følge moden, og udtrykke deres personlighed ved hjælp af deres beklædning, hårstil, m.m. Moden skifter med tiden, se bare på de seneste 10-20 år, og hvor meget der er sket med den måde, vi klæder os, den musik vi lytter til, vaner, ideologier og meget mere. Moden følger nemlig tendenser, strømninger og samfundsændringer.

Hipsterbevægelsen: Anderledes, unik, autentisk

Et af de nyere fænomener er hipsterbevægelsen, som i det seneste år har oplevet et boom. Selv om betegnelsen ”hipster” har eksisteret i mange år, så genopstod det i 1990’erne som en betegnelse for trendsættere og tilhængere at hippiesubkulturer, indbefattede af retromode, som adskiller sig fra den gængse ungdomskultur.

Man kan betegne en hipster, som en person, der ønsker at skille sig ud fra mængden. Målet er i bund og grund at være anderledes, unik og autentisk. Dette gøres via beklædning og livsstil. Betegner man sig selv som hipster, iklæder man sig ofte tøj, der afviger fra normalen, og lytter til undergrundsmusik. Det kan f.eks. være spraglet eller gammeldags retrotøj, der ikke umiddelbart passer sammen. Ofte går personer fra denne gruppe ind for genbrug, men man kan også sagtens være hipster, og købe modetøj, dog med et anderledes tvist. Det store, lange skæg er ligeledes blevet én af faktorer, der kendetegner hipsterkulturen.

Man kan argumentere for, at siden så mange i dag betegner sig som hipstere, så vil folk uundgåeligt komme til at ligne hinanden. I bund og grund handler det dog om, at have frihed til selv at vælge, hvordan man udtrykker sig.

Klæd dig smart på efter hipsterstilen

Men hvordan klæder man sig så som en ægte hipster? Det kan være svært at komme med en endelig facitliste, men man kommer langt med et flot herreur, en blazer og et velplejet skæg: Så er man allerede mere hipster end de fleste.

Det er vigtigt at understrege, at selv om hipstermoden ofte forbindes med et tilfældigt,  gammeldags retrolook, så er det langt fra tilfældigt, hvordan en hipster går klædt. For selv om det er en anti-mainstream bevægelse, så er det stadig en iscenesættelse af en selv, og ens holdninger, ideer, osv. Men mulighederne er næsten uendelige, da der ikke er specifikke regler, man skal følge. Når man skal sætte et hipsterlook sammen kan man derfor sagtens bruge klassiske modeure, for eksempel med en brun læderrem, der giver et rustikt og maskulint udseende. Man kan også gå efter de mere stilrige ure, og kombinere dem på kryds og tværs med store, uldne sweatre, eller måske en spraglet t-shirt.

Når man, som mange hipstere vælger, har fået udviklet en imponerende skægpragt, så kommer det ofte som en overraskelse for mange, at skæg ligesom hår kræver en del pleje, for at se godt ud. Man kan få et stort udvalg af produkter specifikt til skægpleje, men fra tid til anden kræver fuldskægget også en tur til en barber, der desuden kan forme det, som man ønsker.

Redaktør på siden og stor fan af wet shaving. Har barberet mig med gammeldags barberskraber siden jeg lånte min bedstefars Safety Razor som helt ung.
Ingen Kommentarer

    Leave a reply