Barbermaskine Test 2016

Skal du have en ny barbermaskine i 2015, så er du forkælet med valgmuligheder i alle prisklasser. Jeg har sammenlignet testresultater fra en række forbrugerråd, aviser og websites i Danmark og udlandet og det er der kommet nogle interessante ens anbefalinger ud af. I slutningen af denne artikel kan du læse mere om hvilke tests jeg har sammenlignet. Det er nemlig især de samme to barbermaskiner der vinder i stort set alle tests og de to bedste er i øvrigt også hver deres model, nemlig en folie barbermaskine og en barbermaskine med roterende skær. Er du i tvivl om hvilken type du skal vælge, så læs den korte guide her.

Uden mere introduktion får du derfor her de to bedste barbermaskiner i 2015:

Braun 7 799-cc

braun 790cc barbermaskinePolitikens testpanel kalder denne folie barbermaskine for ’direktør’ modellen og med en pris på over 1500 kr. er da det også i den absolut dyreste ende. For den pris får du så en barbermaskine der er fuld af Tysk højteknologi og isenkram, der ikke bare er til pynt, men giver en virkelig god og tæt barbering.

Funktioner

Fleksibelt barberhovede

799-cc har et fuldt fleksibelt barberhovede der tilpasser som du kører maskinen over ansigt og hals. Det betyder at skærene altid griber skægstubbene godt også på områder hvor det normalt er svært for eksempel på overgangen mellem kind, hage og hals. Det er derfor sjældent nødvendigt at barbered et same sted flere gange.

Personlige indstillinger

Testvinder hos:

Politiken.dk

Independent.co.uk

Consumerreports.org

Pickmyshaver.com

Vi har alle sammen forskelligt hår og hud. Braun har forsøgt at løse denne udfordring med 3 forskellige indstillinger der passer til forskellig type følsomhed og hud: Ekstra følsom til dig der har følsom hud og nemt får røde knopper eller snitsår, Normal der er en middel indstilling og Intens der er til dig med kraftige skægstubbe som kræver noget ekstra.

Rengøringsstation

Det er helt afgørende at få renset barbermaskinen godt hvis den skal fortsætte med at være skarp. Helst efter hver barbering, men det er nok de færreste der rent faktisk gør det. Med 760-cc behøver du slet ikke bekymre dig om det, der er nemlig automatisk rensning i rensningsstationen der indeholder en alkohol baseret opløsning der slår 99,9% af bakterier ihjel.

Bedst til dig der barberer dig ofte

799-cc fra Braun er en folie barbermaskine og derfor bedst til dig der barberer dig hver dag. I denne kategori er den i en klasse for sig selv og kan bruges både til tør og våd hud. Den selvrensende funktion er et stort plus og det tilpassende barberhovede og mange OptiFoil teknologi gør at barbering er hurtig klaret med godt resultat. Prisen er også derefter. Hvis dit budget ikke er helt så stort og du gerne vil have en foil barbermaskine kan du prøve Braun’s 5030S model.

Prissammenligning

[afp id="12"]

Philips SensoTouch 3D RQ1185CC

philips 1250 barbermaskinePhilips topmodel er den ubestridte testvinder for barbermaskiner med roterende skær. Barbermaskiner med roterende skær er mere egnede til barbering af længere skægstubbe og på halsen hvor håret ofte gror i alle mulige retninger.

En barbermaskine med folie top kan godt have en tendens til at ’nive’ og nærmest rive hårene ud når det bliver for langt. Hvis du derfor kun barberer dig et par gange om ugen er en barbermaskine som denne derfor et godt valg.

Prismæssigt er vi i den dyre ende omkring 1500 kr., men ca. 400 kr. billigere hvis du køber uden rensestation.

Funktioner

Fleksibel og bevægelig

Testvinder hos:

Forbrugerrådet Tænk

ConsumerReports.org

“GyroFlex 3D Contouring System”. Bag det komplicerede navn gemmer der sig et barbermaskine hoved der er utrolig fleksibelt og bevægeligt. Det består af 3 uafhængige dele som kan dreje, rotere og vippe i alle retninger. Du behøver derfor ikke bakse med maskinen for at ramme rigtig vinkel.

Ultra-Track Barberhoved

Barberhovedet har 3 skær der er beregnet til at fange langt hår og korte skægstubbe. Du behøver derfor ikke trimme dit skæg før du barberer dig hvis der er gået noget tid siden du sidst har barberet dig.

Teknologi til lange og korte skæghår

Super Lift & Cut er teknologi der er beregnet til at løfte genstridige hår der ligger flad langs huden, som du oftest finder dem på halsen og hvor de ofte giver røde knopper og irritation fordi de er så svære at slippe af med.

Våd og Tør Barbering

Philips Sensotouch RQ1185CC fungerer til både tør og våd barbering og har et stabilt gummigreb også når barbermaskinen er våd.

Bedst til dig der foretrækker roterende blade

Det er lidt en smagssag om du foretrækker roterende blade som denne eller med folie som Braun’s 7 Serie. Hvis du har tykt og lidt vildtvoksende skægstubbe, der normalt kræver en barberskraber for at slippe af med, så er roterende blade mere effektive. Jeg sætter især pris på roterende blade når jeg skal barbere halsen hvor der er mange tykke genstridige hår.

Prissammenligning

[afp id="13"]

Redaktør på siden og stor fan af wet shaving. Har barberet mig med gammeldags barberskraber siden jeg lånte min bedstefars Safety Razor som helt ung.
Ingen Kommentarer

    Leave a reply