Barberkniv – traditionel barbering med kniv

Barberkniv fra DovoBarber dig som bedstefar og bedstefars bedstefar! Barbering med en barberkniv er en ældgammel tradition som desværre er ved at uddø i den almene befolkning, det på trods af at en barberkniv giver langt den tætteste barbering.

Er du interesseret i at købe en ægte gammeldags barberkniv så kan du finde glimrende begynder knive hos Made4Men.dk

 

Se Made4Men.dk’s udvalg af barberknive!

Før du begynder…

knivbarberingBarbering med en barberkniv er en kunst som kræver træning. Der er stor sandsynlighed for at dine første forsøg vil give et resultat der ikke er bedre end barbering med en almindelig skraber! Før du køber en barberkniv og gør klar bør du bruge lidt tid på at blive bekendt med det grundlæggende i barbering med kniv. Denne artikel vil dække de grundlæggende dele som du skal bruge til en traditionel barbering med kniv, hvordan du vælger en kniv, hvordan du holder den skarp samt hvordan du bedst forbereder huden til barbering og behandler den efter.

Husk på at intet der er noget værd er let lære! Hav tålmodighed og bevar roen. Hvis du vil have hurtige resultater og bedre barbering nu og her er det måske bedre at begynde med en skraber med dobbeltsidede blade (som fx disse).

Når det er sagt, så er der noget unikt tilfredsstillende ved at barbere sig med kniv og når først du har lært at bruge kniven vil du næppe nogensinde skifte til en anden type barbering. Din kæreste vil også takke dig for du ikke kradser længere!

Basis udstyr

Det følgende udstyr er at regne for det nødvendige basis udstyr, forstået på den måde at uden dette udstyr vil du slet ikke få noget ud af at barbere dig med en kniv. Heldigvis er det ikke meget der skal til:

  • 1 eller 2 barberknive. Det er vigtigt at undgå diverse dårlige mærker hvor bladet ikke er skarpt eller produceret billigt i Asien. Hos Made4Men.dk kan du købe en glimrende begynder kniv i mærkerne Dovo og Parker. Disse knive er et rigtig godt udgangspunkt. Se udvalget af knive her.
  • En læderstrop til slibning af bladet. Dette kan du ikke komme uden om, selvom flere knive leveres slebet og klar til brug. Du bruger stroppen til at slibe bladet når det bliver sløvt. Du kan købe en stop her.

Ekstra udstyr

  •  Det næste udstyr er ikke strengt nødvendigt, men vil give dig en bedre barbering og en mere behagelig oplevelse:
  • Barbersæbe eller creme. Særlig sæbe eller creme som blødgør skægget og forbereder barberingen.
  • Barberkost. Meget anbefalet, barberkosten bruges til at skumme sæben op og derefter fordele den på ansigtet. Den klassiske barberkost er med grævlingehår men fås også i andre udgaver.
  • Barberskål. Bruges til at skumme sæben og kan selvfølgelig være en almindelig skål, men også særlig fremstillet som fx i dette Merkur sæt.

Redaktør på siden og stor fan af wet shaving. Har barberet mig med gammeldags barberskraber siden jeg lånte min bedstefars Safety Razor som helt ung.
Ingen Kommentarer

    Leave a reply